Πρακτικές οδηγίες για τη συντήρηση των δερμάτινων παπουτσιών σας

Γιατί είναι τόσο σημαντικό και απαραίτητο να προστατεύουμε και να συντηρούμε τα δερμάτινα παπούτσια; Εάν έχετε επίγνωση ότι το δέρμα είναι δέρμα, μπορείτε να φροντίσετε τα δερμάτινα παπούτσια τόσο προσεκτικά και με αγάπη όσο νοιάζεστε για το δέρμα σας. Χωρίς την κατάλληλη ρύθμιση και φροντίδα, το δέρμα θα στεγνώσει, ακόμη και θα σπάσει και θα καταρρεύσει. Δεν θα θέλετε ποτέ να το έχετε στα πόδια σας. Αν και πολλοί άνθρωποι είναι στην ευχάριστη θέση να επενδύσουν σε προϊόντα γυαλίσματος παπουτσιών όταν τα παπούτσια τους φαίνονται θαμπά και ξεφτιλισμένα, είναι ακόμα απαραίτητο να δώσουμε ορισμένες συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να εφαρμόζετε σωστά αυτά τα γυαλιστικά προϊόντα και τι πρέπει να κάνετε για να μαλακώσετε τα παπούτσια σας με αυτά τα προϊόντα.

Τα κατάλληλα παπούτσια πρέπει να καθαρίζονται παπουτσια ανδρικα και να γυαλίζονται τακτικά, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Όσο για αυτά που φοράτε συχνά, καθαρίστε τα και γυαλίστε τα όποτε χρειαστεί. Για να καθαρίσετε τα παπούτσια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σαπουνόνερο και ένα μαλακό βαμβακερό πανί για να σκουπίσετε την περίσσεια. Στη συνέχεια, ένα καθαριστικό δέρματος ειδικά κατασκευασμένο για λεία δέρματα, όπως σαπούνι για τη σέλα ή ένα λείο δερμάτινο καθαριστικό παπουτσιών, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα παπούτσια, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε ξανά την περίσσεια. Αυτό θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε γρατσουνιές και άλλους μικρολεκέδες από τα παπούτσια σας. Μετά τον καθαρισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατήστε τα παπούτσια για λίγα λεπτά ώστε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να σκουπίσετε απαλά τα παπούτσια χρησιμοποιώντας ένα άλλο στεγνό και μαλακό βαμβακερό πανί.

Όταν τα παπούτσια σας είναι καθαρά, θα πρέπει να τα διατηρείτε σε καλή κατάσταση για να βοηθήσουν το δέρμα να είναι εύκαμπτο, απαλό και ενυδατωμένο. Επιλέξτε ένα κατάλληλο προϊόν κλιματισμού ειδικά κατασκευασμένο για δερμάτινα παπούτσια και βάλτε μικρές ποσότητες από αυτό στα παπούτσια μέχρι να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια των παπουτσιών. Θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να μουλιάσει το conditioner στο δέρμα. Μετά από αυτό, καθαρίστε το πλεονάζον μαλακτικό που έχει μείνει στα παπούτσια, καθώς το δέρμα μπορεί να απορροφήσει μόνο ό,τι μπορεί.

Πριν γυαλίσετε τα παπούτσια, θα πρέπει να επιλέξετε μια καλή γυαλιστικό παπουτσιών. Τα περισσότερα γυαλιστικά περιέχουν τέσσερα απαραίτητα προαναμεμειγμένα στοιχεία: κερί, πάστες, κρέμες και υγρά. Μπορεί να κάνουν το δέρμα γυαλιστερό και να το προστατεύουν από την υγρασία που μπορεί να εισχωρήσει στο δέρμα και να το καταστρέψει βαθιά. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακτικό δέρματος πριν εφαρμόσετε γυαλιστικά παπουτσιών για να διατηρήσετε την ποιότητα του δέρματος. Σε αυτή τη φάση, θα πρέπει να προσέξετε να εφαρμόσετε γυαλιστικά παπουτσιών σε καλά αεριζόμενο χώρο, ώστε να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση σε χημικές αναθυμιάσεις. Αφού εφαρμόσετε βερνίκια παπουτσιών, αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν και στη συνέχεια θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα αδιαβροχοποιητικό προϊόν για την προστασία των παπουτσιών. Τέλος, τρίψτε τα παπούτσια με ένα μαλακό και στεγνό βαμβακερό πανί.